آشنایی با شومینه برقی و بررسی مزایا و معایب آن +فیلم آموزشی نصب شومینه

معرفی شومینه برقی و بررسی مزایا و معایب آن

با فرا رسیدن فصل سرما همه مردم به فکر پیدا کردن یک وسیله گرمایشی مناسب برای منزل و محل کار خود هستند شومینه برقی یکی از پیشنهادهای مهام مارکت برای داشتن یک زمستان گرم و دلچسب است. از زمان های گذشته تا کنون همواره استفاده از شومینه یک انتخاب به منظور ایجاد هوای گرم بوده است و مردم از شومینه های چوبی طبیعی برای این منظور استفاده می کردند اما به دلیل دردسرهای زیاد شومینه های طبیعی چوبی کم کم سرو کله شومینه های گازی و برقی در این بازار پر طرفدار پیدا شد. در ادامه قصد داریم شما را را با شومینه برقی و مزایا و معایب آن آشنا نماییم.

 

 

شومینه برقی چیست؟

شومینه برقی یک وسیله گرمایشی نوین و کاربردی است که در ظاهر شبیه به شومینه های معمولی می باشد اما سوخت مصرفی آن انرژی الکتریکی بوده و به صورت برقی کار می کند. شومینه های برقی با دارا بودن سیستم روشنایی خاص به گونه ای طراحی می شوند که حس شعله ور شدن چوب را منتقل می کنند.

 

نحوه عملکرد شومینه برقی

شومینه های برقی برای گرم نمودن محیط از سوخت پاک برق استفاده می کند و هیچگونه آلایندگی ندارد. این نوع وسیله گرمایشی دارای هیترهای طولی می باشد که منجر به گرم نمودن محیط به صورت یکنواخت می شوند. در برخی مدل ها امکان انتخاب رنگ دلخواه برای شعله با استفاده از سیستم نمایشی  RGB LED وجود دارد. شومینه هوشمند دارای سیستم کنترل از راه دور می باشد که به وسیله آن می توان نور و حرارت را از راه دور تنظیم نمود و نسبت به روشن و خاموش نمودن آن، تنظیم دما توسط ترموستات شومینه بوسیله تلفن همراه هوشمند و از طریق WiFi اقدام نمود.

راه اندازی شومینه بسیار آسان بوده و تنها با اتصال آن به پریز برق و انجام تنظیمات مورد نظر می توان از آن استفاده نمود.

 

نحوه نصب شومینه برقی

در ادامه ویدویی از چگونگی نصب شومینه برقی مشاهده نمایید:

 

 

انواع شومینه برقی

شومنه های برقی با توجه به نحوه نصب، نوع کارکرد و ظاهرشان دارای انواع مختلفی هستند:

1- شومینه دیواری: این مدل شومینه قابلیت نصب روی دیوار و یا داخل آن را دارا می باشد.

2- شومینه زمینی یا ایستاده: این مدل از شومینه های برقی دارای پایه بوده و می توان آن ها روی زمین قرار داد.

3- شومینه هوشمند: این نوع از شومینه های برقی علاوه بر اینکه دارای ریموت کنترل برای کنترل از راه دور می باشند می توان آنها را به وسیله تلفن همراه و از راه دور تنظیم و یا خاموش و روشن نمود.

4- شومینه دو طرفه: نحوه طراحی این مدل از شومینه های برقی به صورتی می باشد که می توانند نور و گرما را از دو طرف به محیط اطراف انتقال دهند در نتیجه علاوه بر کاربری بیشتر، زیباتر نیز هستند.

5- شومینه سه طرفه: این مدل شومینه برقی قابلیت انتقال نور و حرارت را از سه طرف به محیط اطراف دارا هستند.

 

 

 

 

مزایا و معایب شومینه های برقی

مزایا:

دارا بودن ظاهری جذاب و مدرن:

شومینه های برقی به علت اینکه ظاهری مشابه با شومینه های چوبی و طبیعی دارند ناخوداگاه زیبایی بی نظیر و دلنشینی را در محیط ایجاد می نمایند. همچنین با دارا بودن طرح و رنگ های مختلف شومینه های برقی در بازار به راحتی می توان آن را با وسایل منزل هماهنگ نمود. 

 

قابلیت حمل آسان:

 شومینه برقی به گونه ای طراحی شده است که به راحتی می توان نسبت به جابه جا کردن آن از یک مکان به مکان دیگر اقدام نمود. این در صورتی است که در شومینه های معمولی این امکان وجود ندارد.

 

استفاده از سوخت پاک برق و عدم آلایندگی:

سوخت مورد استفاده در این شومینه ها برق می باشد بنابراین هیچگونه آلایندگی هوا توسط شومینه های برقی صورت نمی گیرد این در صورتی است که در شومینه های چوبی دود ناشی از سوختن چوب هوا را آلوده می نماید همچنین در شومینه های گازی، گاز ناشی از احتراق گاز نیز موجب آلودگی هوا می شود.

 

نصب و نگهداری آسان و راحت:

نصب شومینه برقی بسیار آسان بوده و تنها توسط چند عدد پیچ و رولپلاک و بدون نیاز به کنده کاری روی دیوار نصب می شود. همچنین نیاز به لوله کشی گاز و دودکش ندارد. شومینه برقی هیچگونه دوده و یا کثیفی در محیط ایجاد نمی کند و تمیز کردن و نگهداری آن بسیار ساده است.

 

دارا بودن امنیت بالا:

این نوع شومینه ها به علت اینکه دارای شیشه می باشند بنابراین دارای امنیت بالایی هستند و برای افرادی که حیوانات خانگی و یا کودک در منزل دراند گزینه مناسبی می باشد و امکان سوختگی با استفاده از آن بسیار پایین می آید.

 

از بین رفتن خطر گاز گرفتگی و آتش سوزی:

به علت اینکه سوخت مصرفی در شومینه برقی گاز نیست بنابراین خطر گاز گرفتگی ناشی از نشت گاز CO2 در این مدل وجود ندارد این در حالی است که نصب شومینه های گازی به علت خطر بالای نشت گاز چندان توصیه نمی شود. لازم به ذکر است که خطر آتش سوزی در این مدل شومینه بسیار پایین می باشد.

 

 

معایب:

1- بالا بودن مصرف برق:

شومینه برقی همانند همه وسیله های برقی گرمایشی دارای مصرف برق بسیار بالایی می باشد و در صورتی که بخواهید در مصرف برق صرفه جویی کنید استفاده از این دستگاه گرمایشی توصیه نمی شود زیرا تبدیل انرژی الکتریکی به حرارتی مصرف برق بالایی دارد.

 

2- عدم کارکرد در صورت قطع برق:

همانطور که می دانید این شومینه با برق کار می کند و رد صورتی برق منزل شما قطع شود این شومینه تا زمان اتصال دوباره برق از کار خواهد افتاد.

 

3- بالا بودن قیمت شومینه برقی:

اگر شما بخواهید یک شومینه معمولی برای منزل خود درست کنید نسبت به تهیه یک شومینه برقی هزینه بسیار کمتری را متحمل خواهید شد زیرا شومینه های برقی به صورت معمول قیمت بالایی دارند.

 

4- القا نشدن حس طبیعی سوختن چوب:

اگر انتظار دارید لذت سوختن طبیعی چوب از شومینه های معمولی را از شومینه های برقی نیز دریافت کنید باید گفت که در این باره دچار اشتباه شده اید و این لذت در شومینه های برقی به حداقل خواهد رسید.

 

نکات ایمنی برای استفاده از شومینه برقی

همانطور که گفته شد شومینه های برقی از امنیت و ایمنی بسیار بالایی برخوردار هستند اما لازم به ذکر است که با رعایت نکات ارائه شده در ادامه می توان بروز مشکلات احتمالی مانند برق گرفتگی، آتش سوزی و… را به حداقل رسانید:

  • مطالعه دفترچه راهنمای استفاده از شومینه
  • رعایت نکات ایمنی پیش از نصب شومینه برقی
  • استفاده از محافظ برای شومینه
  • جدا نمودن شومینه از پریز پیش از جا به جا نمودن آن
  • عدم نصب شومینه برقی در محیط های مرطوب مثل حمام
  • عدم نصب شومینه برقی در مکان های باز
  • عدم قرار دادن مبل، پرده و یا هر وسله دیگری در کنار هیتر برقی
  • عدم رد نمودن کابل برق شومینه از زیر فرش و موکت
  • عدم استفاده از سیم سیار برای جلوگیری از آتش گرفتن آن در صورت گرم شدن زیاد

 


محصولات پیشنهادی: