انواع دریچه هوا و کاربردهای آن

در این بخش از مقالات مهام مارکت به بررسی انواع دریچه هوا می پردازیم.

داشتن یک سیستم تهویه مطبوع مناسب برای ساختمان ها امری مهم و ضروری می باشد. یکی از حلقه های مهم تهویه مطبوع دریچه تهویه هوا می باشند و انتخاب یک دریچه تامین هوای مناسب امری مهم بوده و به داشتن هوایی خوب در ساختمان کمک شایانی می کند. 

دریچه های تامین هوا به صورت کلی به چهار دسته دریچه های رفت، دریچه هوای برگشت، دریچه مکش (دریچه تخلیه هوا) و دریچه دسترسی (دریچه بازدید) اشاره نمود.

 

دریچه هوا چیست؟

 

دریچه هوا  برای تنظیم سرعت و فشار جریان هوا در ساختمان تعبیه می شود. این دریچه ها با توجه به کارکرد آنها  در سیستم های هوا مانند سیستم های تهویه هوا و یا هوا و آب مانند کولر آبی دارای کاربردهای متفاوتی مانند تهویه هوای محیط، تنظیم نمودن جریان هوا در جهت مورد نظر،افزایش و کاهش سرعت جریان هوا می باشد.

 

دریچه هوا

 

دسته بندی انواع دریچه تهویه هوا

 

براساس شکل ظاهری:

دریچه هوای گرد

دریچه هوای مستطیلی

دریچه هوای خطی

 

براساس نوع کاربرد

دریچه تنظیم هوا

دریچه تهویه هوا

دریچه هواساز

دریچه تامین هوا

 

 


پیشنهاد مطالعه: آنچه در مورد دریچه های تامین هوای وسایل گازسوز باید بدانیم


 

 

براساس نوع جنس

۱- فلزی (آلمینیومی و آهنی): یکی از پرکاربردترین دریچه های تهویه در صنعت تویه مطبوع، دریچه های فلزی می باشند. 

۲- پلاستیکی: این نوع از دریچه ها برای هوارسانی در سیستم مکنده و دمنده مانند هواساز، داکت و کولرها استفاده می شود.

۳- چوبی (MDF): این نوع از دریچه برای هوادهی و ایجاد نما در طراحی داخلی ساختمان به کار می روند.

 

 

انواع دریچه های آلومینیومی:

 

دریچه آلومینیومی خطی: این نوع از دریچه ها در سه مدل دریچه کله قندی، زاویه دار و طرح اسلوت می باشد که قابلیت نصب روی دیوار و زیر سقف را داراست.

دریچه آلومینیومی مشبک: این نوع از دریچه های هوا بهصورت شبکه شبکه و لانه زنبوری و در مدل های مربع، مثلث و گرد تولید می شود. پره های این مدل از دریچه ها قابل تنظیم بوده و برای رفت و یا برگشت هوا به کار می رود.

دریچه آلومینیومی سقفی: دریچه های سقفی بر روی سقف ساختمان نصب می شوند و هوا را به صورت یکنواخت و مناسب به سطح زمین می رسانند. برخی از دریچه های کولر از این نوع هستند. این مدل دریچه ها به صورت دریچه سقفی یک طرفه، دو طرفه، سه و چهار طرفه هستند.

دریچه آلومینیومی دیواری: دریچه های دیواری در نوع چهارگوش دارای یک شبکه دمپر در لایه پشت خود می باشد. پره های این دریچه ها قابل تنظیم می باشد و به این وسیله می توان جهت حرکت هوا را مشخص نمود. از این نوع دریچه ها می توان به دریچه های کولر، دریچه های تامین هوای وسایل گازسوز اشاره کرد.

دریچه آلومینیومی گرد: یکیاز انواع دریچه های گرد دریچه های خورشیدی می باشند که درای اشکال مربعی بوده که با انواع اشکال مدور هندسی شکل گرفته اند.

دریچه آلومینیومی تایلی: این نوع دریچه ها به صورت سقفی بوده و هوارسانی را به صورت سفی انجام می دهند. این دریچه ها دارای انواع دریچه مشبک یک، دو ،‌سه و چهار طرفه می باشند. 

 

دریچه هوا

 

نکات نصب دریچه تامین هوا

نصب دریچه هوا مطابق با شرایط محیطی ساختمان انجام می شود بطوریکه نوع درز بندی ساختمان(درزبندی معمولی یا کامل)، حجم فضای نصب، مساحت محیط و محل نصب دریچه هوا و تعداد آن می تواند متفاوت باشد.به طور مثال دریچه های رفت در قسمت ورودی کانال های رفت و به طور معمول یک یا دو متر بالتر از کف نصب می شوند اما دریچه های سقفی بر روی سقف و یا در محیط خانه نصب می شوند. همچنین دریچه های برگشت در مقابل کانال برگشت و دریچه های پادری نیز برحسب محیط می تواند در محل درب ورودی، پارتیشن و یا بر روی دیوار نصب می شود بنابراین به طور کلی با توجه به نیاز هر محیط برای هوارسانی دریچه تهویه هوا بر روی سقف و یا دیوار قابل نصب هستند. رعایت نکات زیر هنگام نصب دریچه ها الزامی است:

نصب در هوای آزاد و خشک

قابلیت دسترسی آسان به دریچه در فصول مختلف

هوای ورودی و خروجی از سیستم تهویه بوسیله دریچه تامین هوا باید در امتداد طول محیط باشد.

دریچه تامین هوا باید در زیبایی و نمای ساختمان تاثیر مثبت داشته باشد. 

 

با توجه به مطالب گفته شده انتخاب یک دریچه هوای مناسب با شرایط محیط و نصب درست آن امری مهم است که باید به آن توجه نمود.

 

برای مشاهده و خرید انواع دریچه های هوا کلیک نمایید…


مطالب مشابه: