معایب کولر گازی پرتابل چیست؟

در این بخش از مقالات مکانیک در مهام مارکت درباره ی معایب کولر گازی پرتابل توضیح خواهیم داد.

 

معایب کولر گازی پرتابل

 

نیاز اولیه کولر گازی های پرتابل معمولا سه چیز است:

 

محلی برای نصب و یا جانمایی

 

پریز برق پر توانی که بتواند حداقل ۱۱۵ آمپر برق را بدون افت انرژی تامین کند. البته اگر از نوع قدیمی تر باشند به ۲۰ آمپر برق نیاز دارند.

 

یک قسمت برای خروج و یا انتقال هوای گرم به بیرون مانند پنجره و یا سوراخ رو به بیرون از محیط خانه

 

عمده معایب کولر گازی پرتابل در نتیجه شاید بتوان اولین مشکلات و معایب کولرهای گازی پرتابل را همین موارد نام برد. نیاز به برق ۲۰۱۵ آمپر ، نیاز به پنجره و یا سوراخ برای تهویه و خروج هوای گرم و مهم تر از همه جا گیر بودن و نیاز به فضایی برای تعبیه و یا جانمایی کولر گازی .

در هنگام نصب و یا جانمایی کولر گازی پرتابل توجه به این سه نکته خیلی مهم است و اگر هر یک از این سه در یک محل وجود نداشته باشد عملا امکان جانمایی کولر گازی پرتابل در آن نقطه نخواهد بود.

بنابراین قبل از انتخاب کولر گازی پرتابل بهتر است به مکان نصب آن توجه شود تا بعدا جاگیر و یا دست پاگیر هم نشود. هر چند این کولرها را کولرهای قابل حمل می دانند ولی متاسفانه برخی از این مدل ها آنقدر وزن دارد که به راحتی هم نتوان واژه قابل حمل را برای آنها انتخاب کرد.

از این رو قبل از خرید کولر بهتر است حتی به این نکته هم توجه داشته باشید که واقعا وزن آن به شکلی باشد که قابل حمل باشد.

موضوع بعدی این است که کولرهای گازی پرتابل عملا یک جعبه فلزی هستند که تمامی تشکیلات مورد نیاز خود را در یک واحد و یا ساختار دارند.

یعنی کنداسور ، کمپرسور و اواپراتور و … همه در این جعبه طراحی شده اند. از این رو صدای دستگاه یا کولر گازی پرتابل نسبت به سایر انواع کولرهای گازی زیادتر است.

هر چند در مدل های جدید تر سعی شده صدای تولید شده توسط کولر گازی کنترل شود تا از آزار دهنده بودن آن جلوگیری شود و عملا هم تا حدود زیادی موفق بوده ولی باز هم صدای آن کم نیست.

یکی دیگر از مشکلات رایج که بسیاری از مشتریان کولر گازی پرتابل را ناراضی کرده این است که این کولرها را عملا برای خنک کردن ناتوان می دانند. حقیقت این است که قبلا هم در مقاله مزایای کولر گازی پرتابل گفتیم ، این نوع کولر برای محیط های کمتر از ۳۰ متر مناسب است.

ضمن اینکه باید در نظر داشته باشید که کولرهای گازی پرتابل بر دو نوع single hose و dual hose طراحی و عرضه می شوند که باید برای خنک کنندگی بهتر نوع dual hose خریداری شود .

 

کولرهای گازی پرتابل از نوع single hose یا تک لوله

 

این نوع کولرها تنها یک راه برای بیرون دادن هوای گرم دارند در نتیجه هوای مورد نیاز برای کنداسور از هوای اتاق تامین می شود. در نتیجه هوای داخل اتاق از اتاق های مجاور و یا از بیرون دوباره تامین می شود و چون این هوا گرم است خیلی خنک کردن دستگاه به چشم نمی آید.

این نوع کولرهای گازی هم چقدر هم با توان کار کنند نمی توانند خنک کنندگی خوبی داشته باشند.

حالا مشکل این نیست. مشکل این جاست که فروشندگان خود به این نکته اشراف ندارند. بنابراین بدون توجه به این موضوع کولرهای تک لوله را به شما می فروشند و تبلیغ می کنند. جالب تر این که این نوع کولرهای گازی پرتابل تک لوله بسیار زیاد تر از نوع دو لوله ای هستند و تنها به یک دلیل قیمت کمتر نسبت به دو لوله ای. با توجه به اینکه این کولرها با شدت و همواره در حال کار هستند خیلی زود فرسوده و خراب می شوند.

 

کولر گازی پرتابل

 

معایب کولر گازی پرتابل کولرهای گازی پرتابل از نوع dual hose یا دو لوله 

 

این نوع کولرهای پرتابل همانگونه که از نامشان استنباط می شود دارای دو لوله هستند . ولی این دو لوله کار بیرون دادن هوای داغ را هر دو انجام نمی دهند. یکی از این لوله ها هوای دغ را بیرون می دهد و دیگر هوای مورد نیاز کندانسور را تامین می کند یعنی ورودی هوا است. هوا در داخل اواپراتور در حال گردش هوای اتاق است و از بیرون خیلی کم وارد می شود در نتیجه هوای اتاق خیلی زود خنک می شود و جالب اینکه عمر بسیار طولانی تری هم دارند ولی کمتر در بازار هستند. حالا که با این مشکلات آشنا شدید بهتر است به مشکلات و معایب کولر گازی از نوع کولر گازی single hose موارد دیگری را هم اضافه کنید: مصرف انرژی فوق العاده بالا به دلیل اینکه دائم در حال کار است فرسوده شدن و استهلاک بالای دستگاه نسبت

به انواع کولر گازی دیگر کشیدن و وارد کردن گرد و غبار به داخل دستگاه اتاق و در نتیجه خراب زود تر دستگاه توان خنک کنندگی فوق العاده کم و در واقع بی اثر.

 

معایب کولر گازی پرتابل

 

روشن نشدن ، دیر روشن شدن ، عدم توقف در زمان کار و یا سخت متوقف شدن:

این موضوع از اشکالات خود کولر گازی پرتابل نمی تواند عنوان شود. دلایلی زیادی می تواند باعث بروز این مشکل شود. مثل اینکه دستگاه قطعی برق داشته باشد و یا در جایی اتصالی وجود دارد. پس باید دید برق وجود دارد یا خیر و اگر وجود دارد آیا توان تامین ۱۵ یا ۲۰ آمپر برق را دارد؟

برخی افراد هم به اشتباه کولر را تایمر داده اند. خود این تایمر وقتی تنظیم باشد کولر گازی پرتابل را از حالت کنترل دستی در برخی مدل ها خارج می کند و بدون دلیل روشن و یا خاموش می شود. موضوع بعدی درجه حرارت کولر گای پرتابل می باشد.

برخی به اشتباه درجه خیلی خنک و یا خیلی گرمی به دستگاه داده اند که این موضوع باعث می شود کولر گازی یا مرتب کار کند و یا مرتب خاموش باشد. خوب نبودن خنک کنندگی کولر گازی پرتابل این موضوع را در بالا توضیح دادیم .

اگر گولر گازی شما از نوع تک لوله است خودتان را خسته نکنید و مشکل را حل نشدنی بدانید. اما اگر از نوع دو لوله است احتمالا مشکل بزرگی محیط شما باشد و یا همانگونه که توضیح داده شد درجه دستگاه بر روی دمای بالا تنظیم شده است.

 

میزان باد پرتابی کم است:

 

این هم مشکل خود کولر گازی پرتابل نیست. هر چند این نوع کولرها قدرت پرتاب باد کولرهای گازی اسپلیت را ندارند ولی باز هم باید میزان پرتاب باد مناسبی داشته باشند. اغلب دلیل این موضوع کثیف شدن فیلتر کولر می باشد. باید شستشو داده شود و یا تعویض شود. البته اغلب قابل شستشو می باشد.

داشتن بوی بد بوی بد در همه انواع کولرهای گازی از جمله کولر گازی پرتابل به دلیل تجمع آب در کولر و گندیده شدن و یا لجن گرفتن می باشد. شاید شلنگ درین گرفته و یا خراب است و یا دستگاه به خوب تراز نیست. این موارد را بررسی و کولر را سرویس از کنید تا مشکل حل شود.

وقتی سخن از معایب کولر گازی پرتابل می شود منظور ما بد بودن و بی کیفیت بودن این دستگاه ها نیست. همانگونه که قبلا توضیح دادیم به راحتی در محیط های کوچک می توانید از این کولرها به عنوان یک گزینه عالی استفاده کنید اگر نوع و مناسب آن را خریداری نمایید. این اطلاعات را برای این گفتیم تا در هنگام خرید دقت بیشتری داشته باشید و کولرگازی پرتابل مناسب محیط خود را تهیه کنید.