معیار های انتخاب جعبه آتش نشانی Fire box و متعلقات داخل داخل جعبه

همانطور که دراین بخش از مقالات ایمنی و آتش نشانی در مهام مارکت می خوانید درباره معیار های انتخاب جعبه آتش نشانی Fire box و متعلقات داخل داخل جعبه مثل قرقره هوزریلی و… توضیح خواهیم داد.

این جعبه ها که ازجمله تجهیزات اولیه اطفاء حریق در لحظات ابتدایی حادثه می باشند، با کاربرد بسیار حیاتی خود، علاوه بر پاکسازی فضای محیط از دود و حرارت حریق، تسریع در خاموش کردن آتش، ممانعت از برگشت شعله و ایجاد زمان مناسب جهت فرار افراد گرفتار در حادثه، یکی از مهم ترین منابع تامین آب برای تیم های عملیاتی نیز به شمار می روند.

از جعبه و متعلقات هوزریل (شلنگی) در داخل طبقات، و از جعبه و متعلقات فایر باکس (برزنتی) در داخل پارکینگ ها استفاده می شود.

قرقره هوزریلی

تفاوت جعبه آتش نشانی و متعلقات قرقره هوزریلی و فایر باکس :

  • در قرقره برزنتی دبی آب (میزان آب خروجی در دقیقه) بیشتر از قرقره هوزریلی است.
  • استفاده از قرقره هوزریلی برای همه افراد بسیار آسان و راحت است، اما استفاده از قرقره برزنتی تنها برای افراد آموزش دیده مناسب می باشد.
  • در قرقره برزنتی باید حتماً ۲۰ متر شلنگ برزنتی باز شود تا بتوان آبدهی را انجام داد، اما در قرقره هوزریلی نیاز به باز شدن تمام شلنگ نیست. (هر اندازه که نیاز است شلنگ باز می شود)
  • قرقره هوزریلی دارای قیمت بسیار کمتری نسبت به قرقره برزنتی می باشد.
  • قرقره هوزریلی دارای عمر بیشتری نسبت به قرقره برزنتی است.
  • شلنگ هوزریلی بعد از استفاده براحتی بدور قرقره پیچیده می شود، اما شلنگ برزنتی قبل از پیچیده شدن به دور قرقره باید حتما از داخل خشک شود، چرا که رطوبت باقی مانده در داخل این نوع شلنگ ها، باعث پوسیدگی سریع آنها می شود.
  • قرقره هوزریلی بدلیل راحتی در باز شدن از روی قرقره دارای سرعت عمل بیشتری نسبت به نوع برزنتی آن می باشد و برای اطفاء حریق در اولین لحظات بهتر عمل می نماید.

سازمان آتش نشانی بمنظور آبرسانی در موقع حریق قادر است تنها با اتصال به شیر آتش نشانی و هیدرانت ۱/۲ – ۱ اینچی (که قبلا برروی جعبه نصب شده است) از آن استفاده نماید، اما در مدل برزنتی علاوه بر یک شیر و یک هیدرانت، نیاز به نصب کوپلینگ نیز می باشد.

  • در جعبه آتش نشانی مدل هوزریلی نازل سه حالته (OFF-JET-SPRAY) نصب شده و قابلیت تخلیه آب بر روی آتش در زمان اولیه حریق را بطور مناسب دارد.

نکات قابل توجه برای خرید جعبه آتش نشانی Fire box

  1. ابعاد و اندازه جعبه آتش نشانی به گونه ای باشد که به راحتی تمام متعلقات مورد نیاز جا شود.
  2. حداقل ضخامت ورق جعبه آتش نشانی معمولا حداقل ضخامت استفاده شده ۰٫۶ میلیمتر می باشد ضخامت های کمتر باعث کم شدن استحکام و کاهش طول عمر جعبه آتش نشانی می شوند .یکی از راه های تشخیص ضخامت واقعی ورق وزن کردن جعبه می باشد.
  3. رنگ جعبه های آتش نشانی به گونه ای انتخاب شود که به راحتی از رنگ فضای اطراف تشخیص داده شود
  4. جهت باز شوی درب جعبه آتش نشانی باید به گونه ای باشد که بدون مزاحمت اجسام اطراف به راحتی باز شود.
  5. نوع قفل درب جعبه آتش نشانی باید از نوع آسان بازشو باشد تا در مواقع اتش سوزی به راحتی و با سرعت باز شود تعبیه قفل هایی که نیاز به کلید جهت باز و بسته شدن دارند ممنوع می باشد.
  6. جنس جعبه های آتش نشانی بیشتر از آهن ساخته می شوند. ولی بسته به نیاز مشتری جعبه های آتش نشانی از ورق های استنلس استیل هم ساخته می شوند.
  7. تعداد و فاصله نصب جعبه های آتش نشانی می بایست مطابق با ضوابط سازمان آتش نشانی باشد .
  8. کیفیت جعبه ها مرغوب و از شرکت معتبر باشد. به کیفیت ساخت ، کیفیت رنگ وجنس یراق الات دقت کافی شود.
  9. برای انتخاب مناسب، تعداد طبقات و پارکینگ ها، به کارشناس فروش اطلاع داده شود.
  10. متعلقات داخل جعبه ها حتما از برندی انتخاب شود که مورد تایید آتش نشانی است.

تهیه و تنظیم:مهندس بهروز لطفی کارشناس نظام مهندسی و آتشنشانی

شرکت مهندسی مهام صنعت اندیشه تولید کننده انواع جعبه آتش نشانی با بهترین کیفیت و متنوع ترین طرح های

کاربران گرامی برای دانلود فایل PDF مقاله معیار های انتخاب جعبه آتش نشانی Fire box و متعلقات داخل داخل جعبه کلیک کنید. 

برای خرید جعبه آتش نشانی از شرکت مهام صنعت اندیشه کلیک کنید.


مطالب مشابه: