نحوه تامین هوای احتراق وسایل گاز سوز بر اساس هندبوک راهنمای NFPA 54 (روش سوم و چهارم )

همانطور که در این بخش از مقالات گاز رسانی در مهام مارکت می خوانید درباره نحوه تامین هوای احتراق وسایل گاز سوز بر اساس هندبوک راهنمای NFPA 54 (روش سوم و چهارم)  و دریچه تامین هوا توضیح خواهیم داد.

سومین شیوه تامین هوای احتراق ذکر شده در NFPA 54 این است که قسمتی از هوای احتراق با استفاده از بازشوهای دائم بصورت مستقیم از بیرون و بقیه از هوای نفوذی به فضای اطراف دستگاه تامین شود. این بازشوهای دائم می تواند دو تا یا یکی باشد.

۵. تامین هوای همزمان از بازشو دائم علاوه بر درزهای خود فضا: در این حالت ابتدا حجم فضای لازم دستگاه را با استفاده از شیوه استاندارد یا روش تعویض هوای معین می یابیم. حال حجم فضای در دسترس دستگاه را هم حساب می کنیم.
سپس حساب می کنیم حجم فضای در دسترس دستگاه چند درصد حجم فضای لازم برای دستگاههاست. (فرض کنیم ۳۰ درصد)

اندازه تک دریچه یا دو دریچه تامین هوا لازم برای آنکه کل هوای دستگاه را از خارج وارد کنیم می یابیم. چون فضای در دسترس ۳۰ درصد هوای دستگاه را تامین می کند پس اندازه دریچه تامین هوا یا دریچه های لازم ۷۰ درصد حالتی خواهد بود که کل هوا از خارج بیاید.
کماکان حداقل هر بعد هر دریچه تامین هوا باید ۳ اینچ یا ۸ سانتی متر باشد. برگه محاسبات نمونه برای یک یا دو دریچه برای تامین هوای احتراق از خارج و فضای داخل بطور همزمان در عکس ها دیده می شود. محل مناسب دریچه ها هم در شکل دیگر نشان داده شده است.

دریچه تامین هوا

 

چهارمین شیوه تامین هوای احتراق ذکر شده در NFPA 54 این است که هوای احتراق بصورت مکانیکی و مستقیم از بیرون تامین شود.

۶. تامین هوای احتراق بصورت مکانیکی: در این حالت مقدار هوای ۰.۳۵ فوت مکعب در دقیقه در ازای هر ۱۰۰۰ بی تی یو بر ساعت ظرفیت کل دستگاه ها (۰.۰۳۴ متر مکعب بر دقیقه برای هر کیلو وات یا ۱ متر مکعب برای هر ۴۲۴ کیلوکالری) لازم است.
اولا دقت شود در مبحث ۱۷ مقدار هوای لازم برای هر ۳۵۵ کیلو کالری انرژی یک متر مکعب ذکر شده که با عدد بالا همخوانی ندارد و هوای بیشتری است لذا بهتر است از این عدد در ایران استفاده شود.
ثانیا فن تامین هوا باید با دستگاه گازسوز سری باشد و دستگاه بدون روشن شدن فن کار نکند.
ثالثا اگر در محیط، فن اگزاست وجود دارد باید برای آن فن هوای جبران در نظر گرفته شود.
رابعا اگر تامین هوای احتراق با تامین هوای تازه تهویه مطبوع همزمان انجام می شود. باید ظرفیت هوای تازه تهویه مطبوع و احتراق را با هم جمع کرد.

 

 

تهیه و نگارش:دکتر عبداله زاده

 

کاربران گرامی برای خواندن روش اول مقاله نحوه تامین هوای احتراق وسایل گاز سوز بر اساس هندبوک راهنمای NFPA 54 کلیک کنید.

کاربران گرامی برای خواندن روش دوم مقاله نحوه تامین هوای احتراق وسایل گاز سوز بر اساس هندبوک راهنمای NFPA 54 کلیک کنید.

شرکت مهام صنعت اندیشه تامین کننده انواع دریچه  تامین هوا

برای خرید دریچه تامین هوا مهام صنعت کلیک کنید…


مطالب مشابه: