چرا باید از سیستم آبیاری هوشمند استفاده کنیم؟
در این بخش از مقالات مهام مارکت درباره سیستم آبیاری هوشمند مطالعه خواهید نمود. با افزایش جمعیت جهان، منابع ذخیره آبی کاهش یافته و جهان با بحران کم آبی روبه رو خواهد شد و به کارگیری روش های کشاورزی ناصحیح و قدیمی مزید بر علت این موضوع خواهند بود. بنابراین داشتن یک سیستم آبییاری هوشمند می تواند کمک بزرگی به پیشگیری از این مشکل برای جهان داشته باشد.
سیستم آبیاری اتوماتیک چه اجزایی دارد؟
هر سیستم آبیاری هوشمند شامل 3 بخش اصلی به شرح زیر است:
۱- سیستم کنترل مرکزی هوشمند:
بخش کنترل مرکزی اطلاعات مختلفی از سنسورها و سایر اجزای سیستم دریافت می کند و پس از ذخیره و تجزیه و تحلیل داده های دریافت شده، فرآیند آبیاری اتوماتیک براساس اطلاعات دریافت شده آغاز می شود.
۲- سنسورها:
سنسورها وظیفه جمعآوری اطلاعات برای کنترلر را دارند. سیستم آبیاری هوشمند مجهز به سنسورهایی مانند سنسور رطوبت هوا و خاک، سنسور دما و باد و باران، سنسور تعریق گیاه و … می باشد. این سنسور ها مهمترین سنسورهای مورد استفاده در سیستم آبیاری از راه دور هستند. روش کار این سنسورها به این صورت می باشد که پس از دریافت اطلاعات از محیط، آنها را برای کنترلر مرکزی ارسال می نماید.
۳- بخش هواشناسی
بخش هواشناسی وطیفه ارسال اطلاعات آب و هوایی را برای سیستم کنترل مرکزی برعهده دارد. و در صورتی که شرایط جوی تغییر کند برای قطع موقت سیستم آبیاری اعلام خطر میکند.
- کنترل سیستم آبیاری از راه دور بوسیله تلفن همراه
- قابلیت تنظیم کردن برنامه برای آبیاری اتوماتیک زمین های کشاوری، باغها، ویلا و…
- انجام آبیاری در بهترین زمان ممکن با توجه به اطلاعات دریافتی ازز سنسورها و مشخصههای اندازهگیری شده
- ارسال اعلان خطر هنگام مشاهده هر گونه خطا مانند نشت لولهها و …
- قابلیت استفاده از فرمانهای صوتی برای کنترل سیستم آبیاری
- امکان اضافه نمودن سنسورهای مختلف برای تشخیص بهتر نیاز گیاهان
- کاهش یا قطع آبیاری بر اساس پیشبینی بارش باران
- قابلیت تنظیم نمودن میزان فشار آب مورد نیاز برای هر منطقه کشاورزی
چگونگی کارکرد سیستم آبیاری هوشمند
با توجه به مطالب گفنه شده در یک سیستم آبیاری از راه دور اتوماتیک، سنسورهای مختلف وظیفه جمعآوری اطلاعات لازم را بر عهده دارند. پس از آن اطلاعات دریافت شده مانند میزان رطوبت هوا و خاک، دمای محیط و … به سیستم کنترلر مرکزی که یک برد الکتریکی کوچک می باشد ارسال میشود. باتوجه به اینکه کنترلر از قبل برای شرایط مختلف برنامه ریزی شده و اتصالات و تجهیزاتی که در سیستم آبیاری هوشمند قرار دارند مانند لولههای آبیاری، سیستم آبیاری قطرهای و … همه تحت فرمان کنترلر می باشند، عملیات آبیاری پیس از دریافت اطلاعات توسط کنترلرصورت میگیرد.
سیستم کنترل از راه دور این قابلیت را دارد که می توان تنظیمات از پیش تعیین شده کنترلر را تا حدودی تغییر داد. بعنوان مثال میتواند محدوده دما و یا رطوبتی را تعیین نماید که با رسیدن به آن آستانه، سیستم آبیاری روشن و یا خاموش شود.
برای هوشمند سازی سیستم آبیاری چقدر باید هزینه کنیم؟
برای فعال سازی سیستم آبیاری خودکار نیازی به داشتن باغ و یا مزرعه بزرگ نیست بلکه این سیستم در مقیاس های کوچکتر نیز قابل اجراست. همچنین را هانذازی یک سیستم آبیاری اتوماتیک اصلا پیچیده نیست و میزان هزینه پرداختی برای آن قابل قبول بوده و آنقدر ها هم سنگین نیست. توجه به این موضوع ضروری است که هزینه های پرداخت شده برای راه اندازی دستگاه آبیاری هوشمند پس از مدتی استفاده از این سیستم با توجه به صرفه جویی هایی که در وقت، انرژی، هزینه آب و… انجام می شود جبران خواهد شد.
لازم به ذکر است که هزینه راه اندازی این سیستم هوشمند آبیاری، به مواردی مانند مساحت باغ،زمین یا مزرعه کشاورزی و تجهیزات به کار رفته و میزان نیاز شما به فرآیند هوشمندسازی مربوط میشود.