کاربرد شیر برقی آب در کشاورزی و آبیاری

کاربردهای شیر برقی آب چیست؟

 

در این بخش از مقالات مهام مارکت  موضوع کاربرد شیر برقی آب در کشاورزی و آبیاری را مورد بررسی قرار می دهیم. شیر برقی آب در صنایع مختلفی مانند کشاورزی، مصارف شهری، اداری، خانگی و … مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد شیر برقی آب در این صنایع شامل قطع و وصل جریان، ترکیب دو جریان، انواع آبیاری شامل آبیاری قطره ای، مه پاش و …می باشد. 

 

 

شیر برقی آب

 

همچنین شیرهای برقی آب مناسب برای آبیاری اتوماتیک و خودکار فضاهای سبز خانگی، شهری، ورزشگاه ها و… می باشد. از دیگر کاربردهای شیرهای برقی آب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • آبیاری گیاهان باغ ها و ویلاهای شخصی
  • آبیاری مجموعه های ورزشی چمن کاری شده(زمین فوتبال، تنیس، گلف و…)
  • آبیاری گیاهان و فضای سبز موسسات و اداره ها و کارخانه جات
  • آبیاری زمین های کشاوری که از سیستم آبیاری تحت فشار استفاده می کنند.
  •  آبیاری فضاهای سبز شهری
  • آبیاری بام ها و دیوارهای سبز
  • آبیاری گلخانه ها

 

 

یکی دیگر از کاربردهای شیر های برقی آب در طراحی تایمرهای آبیاری از انواع مختلف شیر برقی ها استفاده می شود. عملکرد تایمر های آبیاری نیز به این صورت می باشد که کاربر میتواند دستگاه را برای آبیاری خودکار در زمان مورد نظر خود تنطیم نمایید داخل تایمر آبیاری رین یک شیر برقی آب دیافراگمی قرار گرفته است که به صورت normally closed است یعنی در حالت عادی بسته می باشد و با ورود جریان الکتریسیته دیافراگم عمل کرده آب جریان پیدا می کند.

 

 

کاربرد شیر برقی آب در کشاورزی 

 

 شیر برقی آبیاری جایگزین بسیار مناسب شیرهای آب معمولی جهت آبیاری درختان و گیاهان در مزارع کشاورزی می باشد. شیر برقی آب در زمین های کشاورزی فرآیند باز و بسته شدن جریان آب را در داخل لوله ها با استفاده فرمان برق انجام می دهد.لذا عبور جریان آب درون لوله ها به وسیله شیر برقی آبیاری و جریان برق یا الکتریسیته کنترل می شود. شیر برقی آبیاری معمولا بیش از دو لوله دارد که مسیر جریان آب در آن ها تغییرکرده تا در یک بازه زمانی کوتاه تر با حجم مصرفی آب کمتری بتوان به بخش های مختلفی از زمین های کشاورزی خود را آبیاری نمود. فشار اولیه آب که در هنگام  خرید شیر برقی آبیاری یا شیر برقی کشاورزی باید به آن توجه نمود می بایست برای شیرهای کوچک 0.5 بار باشد و به گونه ای طراحی شده باشد که فشار کافی برای باز و بسته شدن را داشته باشد در نتیجه عملیات آبرسانی را در زمین های کشاورزی به درستی انجام دهد. به همین دلیل  شیر برقی آب در صنایع مختلف و به ویژه در کشاورزی و فضاهای سبز کاربرد دارد.

 

 

شیر برقی آب

 

 

نحوه عملکرد شیرهای برقی آب

 

برای بیان عملکرد شیر برقی سلونوئیدی فرض می کنیم که شیر برقی در حالت بسته قرار دارد آنگاه عملکرد شیر برقی به صورت زیر خواهد بود:

پس از ورود آب، درنقاط A و B به دیافراگم فشار وارد می کند، با فشار آب به فنر، دیافراگم به سمت پایین فشرده شده و آب از روزنه کوچک روی دیافراگم عبور می کند و از قسمت A وارد قسمت  B می شود. پس از عبور آب از روزنه، محفظه B کاملا پر شده و به اینصورت فشار در دو سر دیافراگم مساوی خواهد شد. فشار ضعیف فنر که موجب برابر شدن فشار در دو سر دیافراگم شده بود، باعث می شود که شیر بسته شده و جریان آب از شیر عبور نخواهد کرد.

با توجه به اینکه می دانیم وظیفه سلونوئید یا همان بوبین تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی می باشد. در هنگام برق دار شدن سلونوئید، نیروی مغناطیسی آن میله C  را به طرف بالا می کشد سپس شیر کنترلی E  باز شده و مقدار کمی آب از قسمت B  و از مجرای G  به سمت خروجی هدایت می شود. در این مرحله فشار در قسمت B  کم می شود و فشار در بخشA  که قسمت بالای دیافراگم می باشد افزایش پیدا می کند و دیافراگم به سمت بالا می رود. به این صورت شیر اصلی باز شده و آب بصورت مستقیم از قسمت A  به F  جریان پیدا می کند.

در همگام غیر فعال شدن سلونوئید، مسیر کنترلی E  بوسیله میله C  بسته می شود و دیافراگم توسط فنر با نیروی بسیار کمی را بسمت پایین رانده شده و در نهایت  مسیر اصلی شیر بسته می شود.در صورتی که فشار بالای دیافراگم از فشار ورودی بیشتر باشد، شیر برقی سلونوئیدی آب عمل نخواهد کرد.

به شکل های زیر توجه کنید:

 

 

عملکرد شیر برقی آب

 

 

شیر برقی آب

 

 

برای مشاهده و خرید شیر برقی آب رین کلیک کنید…

 


 مطالب مشابه: