کپسول های آتش نشانی آبی و انواع آن

همان طور که در این بخش از مقالات ایمنی و آتش نشانی  در مهام مارکت می خوانید درباره انواع کپسول های آتش نشانی آبی توضیح خواهیم داد.

 

انواع کپسول های آتش نشانی آبی:

  1. سودا اسید
  2. آب و گاز
  3. آب و هوا

 

سودا اسید

 

کپسول های آتش نشانی سودا اسید یکی از قدیمی ترین کپسول های آتش نشانی دستی است که در منازل و کارخانجات و ساختمان های عمومی و خصوصی مورد استفاده قرار می گرفت.

فشار لازم برای به خارج راندن مایع از کپسول های آتش نشانی بوسیله گازی که در اثر واکنش اسید سولفوریک موجود در شیشه وبی کربنات سدیم در بدنه تولید می شود تامین می گردد.

 

کپسول های آتش نشانی

 

کپسول های آتش نشانی آب و گاز

 

در این نوع کپسول های آتش نشانی تعداد زیادی ازعیوب دستگاهای سودا اسید برطرف گردیده است بیشترین ظرفیت آن دو گالنی و مشخصات فنی آن عیناً مشابه خاموش کننده سودا اسید می باشد. حداقل مدت تخلیه آن ۶۰ ثانیه است.

در شرایط عادی و شارژ کامل آن ۹۵٪ ( درصد ) آب خاموش کننده باید تخلیه گردد.

برای تامین فشار مورد نیاز در این کپسول های آتش نشانی از گاز CO2 تحت فشار که در یک سیلندر کوچک ذخیره شده و در داخل بدنه قرار می گیرد استفاده می شود.

یک سوم از حجم این کپسول های آتش نشانی جهت انبساط گاز در نظر گرفته می شود و لذا نباید آنرا کاملاً از آب پر کرد.

در صورت لزوم می توان به آن ضد یخ افزود ، و در صورت عدم نیاز به تمام آب آن می توان آنرا سروته نگه داشت تا فقط گاز آن خارج گردد.

 

کپسول های آتش نشانی آب و هوا

 

همانطور که از نام این خاموش کننده پیداست مواد داخلی آن عبارتست از آب بعلاوه هوا ( هوا به داخل بدنه کمپرس شده) ، بدنه این خاموش کننده مدام تحت فشار داخلی در اثر هوای فشرده قرار دارد به همین علت مقاومت بدنه آن باید بیشتر از نوع قبلی باشد، در استانداردها برای بدنه آن مقاومتی حدود ۶۰۰ PSI  ء (۴۰ اتمسفر) در نظر گرفته می شود و با این فشار مورد آزمایش قرار می گیرند این نوع دستگاه ها قابل کنترل می باشند ، ظرفیت آنها اکثرا دو گالنی و یکی از علائم مشخصه دستگاه ها تحت فشار داشتن فشار سنج می باشد فشار سنج این دستگاه ها معمولاً دو کار انجام می دهند.

  1. از روی آن فشار داخلی دستگاه دیده می شود.
  2. از آنجا که این دستگاه ها فاقد سوپاپ ایمنی می باشند، در صورتی که فشار داخلی دستگاه به هر عللی افزایش یابد و از حد معمول بالاتر رود فشار سنج از هم پاشیده و فشار نیز کاهش می یابد.

بعضی از کارخانجات سازنده این نوع کپسول های آتش نشانی فشار سنج را حذف و بجای آن سوپاپی روی بدنه نصب کرده اند که از سوپاپ مذکور برای تصفیه هوا و آزمایش فشار بوسیله مانومتر ( فشار سنج متحرک ) استفاده می شود و با دستگاه مانومتر فشار داخلی را تعیین می کنند.

 

 

شرکت مهام صنعت اندیشه تامین کننده انواع کپسول آتش نشانی

برای خرید کپسول آتش نشانی کلیک کنید.


مطالب مشابه: