آشنایی با کپسول های آتش نشانی و کاربرد آن برحسب نوع آتش سوزی

همان طور که در این بخش از مقالات ایمنی و آتش نشانی  در مهام مارکت می خوانید درباره آشنایی با کپسول های آتش نشانی و کاربرد آن برحسب نوع آتش سوزی  توضیح خواهیم داد.

 

امروزه صدها کارخانه سازنده در دنیا با نام های مختلف و استانداردهای متفاوت اقدام به ساختن این وسائل کرده وهر از چند گاهی نوعی جدیدتر با قدرت بیشتر به بازار عرضه می کنند .

لذا شایسته و بجاست که اطلاعات فنی نسبتاً دقیقی از انواع کپسول های آتش نشانی دستی، مواد شیمیایی مصرفی و مکانیزم کار کردن در اختیار علاقمندان قرار داده شود، لازم به توضیح است که اینگونه وسائل  آتش نشانی هنگامی می توانند مفید باشد و جوابگوی احتیاجات باشند که از نظر تعداد، اندازه، نوع مواد شیمیایی و محل نصب، نظر یک متخصص کسب و نسبت به آمادگی آن ها برای مواقع اظطراری اطمینان حاصل شده باشد.

دستگاه ها و وسائل دستی اطفاء حریق در انواع مختلف و اندازه های متفاوت به منظور مبارزه با آتش سوزی های مختلف در مراحل اولیه طراحی و ساخته شده اند لذا دقت کافی بعمل آمده که از نظر حجم و وزن در حداقل ممکنه بوده ، یا به آسانی قابل حمل و با سرعت برای مبارزه با آتش سوزی ها قابل استفاده باشند به منظور مبارزه با آتش سوزی های بزرگ تعدادی از این کپسول های شیمیایی در اندازه های بزرگتر یافت می شوند که بمنظور سهولت حمل و نقل روی شاسی های مجهز به چرخ نصب شده اند که به آسانی می توان آنها را از محلی به محل دیگر جا به جا کرد یا اینکه این دستگاه هارا بایک وسیله نقلیه یدک کرده و به محل منتقل نمود اینگونه دستگاه ها معمولاً دارای شیلنگ های طویل و کافی بوده که لزومی برای انتقال دستگاه به نزدیک حریق پیش نمی آید و معمو لاًامتیازات مثبت یا منفی این وسائل با کپسول های دستی مشابه است.

 

تاریخچه کپسول های آتش نشانی ها

 

در سال ۱۸۱۶ ناخدا بای دریارموث اولین خاموش کن دستی را اختراع کرد.

سال ۱۹۱۲ اولین دستگاه کف شیمیایی دو گالنی در انگلستان ساخته شد.

سال ۱۹۳۵ اولین خاموش کننده دو گالنی آب و گاز CO۲ به بازار آمد.

سال ۱۹۵۷ کپسول های آتش نشانی پودری به بازار آمد.

سال ۱۹۴۶ کپسول های آتش نشانی خودکار به بازار آمد.

 

کپسول های آتش نشانی

 

تعریف کپسول های آتش نشانی دستی

 

خاموش کننده دستی به وسیله ای گفته می شود که برای مبارزه با آتش سوزی طرح و ساخته شده و با حداکثر ۱۴ کیلو وزن یا ۱۴ لیتر ظرفیت مواد خاموش کن براحتی قادر به محل و استفاده از آن باشد

کاربرد

از خاموش کننده های دستی با توجه به مواد اطفائی داخل آنها می توان در لحظات اولیه و شروع آتش سوزی و برای حریق های کوچک و موضعی استفاده نمود.

 

انواع کپسول های آتش نشانی

 

خاموش کننده ها رااز نظر مواد اطفائی داخل آن می توان به چهار گروه تقسیم کرد:

  1. کپسول های محتوی آب
  2. کپسول های محتوی پودر
  3. کپسول های محتوی کف
  4. کپسول های محتوی گاز

تامین فشار در کپسول ها برای خارج شدن ماده خاموش کننده و پرتاب آن بطرف آتش نیاز به فشار می باشد که این فشار از راه های مختلف بشرح زیر تامین می گردد .

  1. فشار یا گاز حاصل از واکنش دو ماده شیمیایی
  2.  فشار یک گاز بی اثر( معمولا CO2 یا N2 ) موجود در محفظه (کارتریج)
  3. فشار از طریق کمپرس کردن هوا به داخل بدنه و تحت فشار قرار دادن آن
  4. فشار درونی ماده خاموش کن

 

قدرت پرتاب

 

برای اینکه بتوان بدون نزدیک شدن زیاد به آتش ، مواد اطفائی را بر روی آتش پاشید معمولاً در استاندارد هاحداقل متراژی جهت پرتاب خاموش کننده ها در نظر گرفته می شود که این فاصله در خاموش کننده ها متفاوت واز ۲ متر تا ۷ متر می باشد.

بطور مثال : در استانداردی برای خاموش کننده محتوی آب وقتی آب را بصورت جت GET پرتاب کند ۷ متر و وقتی آب به صورت اسپری FOG پرتاب نماید حداقل ۴ متر در نظر گرفته اند.

 

شرکت مهام صنعت اندیشه تامین کننده انواع کپسول آتش نشانی

برای خرید کپسول آتش نشانی کلیک کنید.


مطالب مشابه: