موتورخانه هوشمند چگونه کار می کند؟

موتورخانه هوشمند چیست و چگونه کار می کند؟

 

در این بخش از مقالات مهام مارکت با موتورخانه هوشمند بیشتر آشنا خواهیم شد.یکی از مهمترین شاخصه های یک خانه هوشمند، داشتن موتورخانه هوشمند است. موتورخانه هوشمند یک سیستم گرمایشی هوشمند می باشد که علاوه بر کارایی بالایی که دارد موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه ها می شود.با استفاده از سیستم گرمایشی هوشمند به راحتی می توان دمای محیط را کنترل نمود و در نتیجه امنیت خاطر داشت. این سیستم هوشمند علاوه بر ساختمان های مسکونی در ادارات، سازمان ها، مدارس و… قابل استفاده می باشد. با ما همراه باشید تا با نحوه عملکرد سیستم هوشمندسازی موتورخانه، مزیت ها و نحوه استفاده از آن بیشتر آشنا شوید.

 

موتورخانه هوشمند

 

سیستم گرمایشی هوشمند یا همان موتورخانه هوشمند از چه اجزایی تشکیل شده است؟

 

اجزای اصلی سیستم موتورخانه هوشمند مانند موتورخانه های عادی است اما چند بخش کوچک جهت ایجاد قابلیت کنترل به آن اضافه شده است.

 

۱- آبگرمکن

یکی از اجزای اصلی این سیستم آبگرمکن است که آب درون لوله ها را گرم می نماید و سوخت مصرفی آن به طور معمول گاز طبیعی می باشد.

 

۲- رادیاتور

رادیاتور وطیفه انتقال گرما را بر عهده دارد به این صورت که آب گرم شده توسط آبگرم کن، گرمای خود را توسط رادیاتور از دست داده و در نتیجه موجب گرم شدن محیط می شود. رادیاتور ها از آلمینیوم ضد زنگ و رسوب ساخته می شود.

 

۳- پمپ آب

جریان آب میان رادیاتور و آبگرمکن توسط پمپ صورت می گیرد. در صورتی که آبگرمکن در سطح پایینی قرار اشته باشد برای پمپاژ آب وجود پمپ الزامی است.همچنین برای بازگداندن آب در سیستم های جدید، از پمپ های مکنده استفاده می شود.

 

۴- سیستم کنترل هوشمند

مهمترین عامل برای هوشمند سازی سیستم گرمایشی داشتن یک یا چند سیستم کنترلی می باشد. این سیستم باید قابلیت پردازش و برنامه ریزی را درا باشد. 

 

۵- سنسور

اگر بخواهید سیستم کنترل هوشمند موتورخانه کاربری بهتری برایتان داشته باشد باید از سنسور استفاده کنید. سنسور ها شامل کنترل کننده جریان رادیاتور، ترموستات هوسمندو… می باشند و کمک می کنند که سیستم کنترل کننده بتواند به صورت زمان واقعی عمل کند.

 

 

 استفاده از سیستم موتورخانه هوشمند چه مزایای دارد؟

 

با استفاده از این سیستم های کنترل هوشمند می توان میان دمای مطلوب محیط و انرژی مصرفی تعادل ایجاد نمود که در این صورت علاوه بر اینکه دمای محیط ثابت باقی می ماند در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می شود.

 

۱- صرفه جویی در انرژی

کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه ها یکی از مهمترین مزیت های استفاده از سیستم موتورخانه هوشمند می باشند. بعلاوه در صورت کاهش مصرف انرژی پیامدهای دیگری مانند کاهش آلودگی هوا را نیز در پی خواد داشت.

 

۲-کم شدن استهلاک سیستم گرمایشی

استفاده از سیستم کنترل هوشمند موجب کارکرد بهینه سیستم گرمایشی شده و در نتیجه استهلاک کمتری به دنبال خواهد داشت و در نتیجه راندمان و طول عمر سیستم بالا خواهد رفت.

 

۳-کاهش مخاطرات احتمالی

 استفاده از سیستم گرمایشی هوشمند خطرات احتمال مانند نشت گاز، پخش دود،  وجود شعله، بالا رفتن رطوبت و… را کاهش می دهد.

 

۴- تثبیت محدوده آسایش حرارتی ساکنین ساختمان

۵- تامین و تثبیت دمای آبگرم مصرفی در طی ۱۲ ماه سال

 

 

نحوه راه اندازی و  عملکرد سیستم گرمایشی هوشمند

 

۱- در ابتدا باید سیستم گرمایشی هوشمند مجهز به آبگرمکن، پمپ استاندارد، لوله کشی استاندارد، رادیاتور های مناسب باشد.

در صورت استفاده از پکیج باید استاندارد های لازم رعایت شود و پکیچ راندمان خوبی داشته باشد.

 

۲-نصب سنسورهایی مانند ترموستات موجب هوشمندی سیستم شده و بوسیله آن می توان در هر لحظه از دمای محیط مطلع شد.

اضافه نمودن سیستم کنترل از راه دور این قابلیت را برای شما ایجاد می کند که بتوانید سیستم را از راه دور کنترل کرده و برنامیه ریزی کنید.

 

۳- یکی از قابلیت های کاربردی سیستمهای هوشمند گرمایشی قابلیت برنامه ریزی این سیستم ها می باشد که موجب کارکرد بهینه آنها شده و در نتیجه کاهش استهلاک و هزینه ها و افزایش طول عمر را به دنبال خواهد داشت.

بعنوان مثال می توان برنامه ریزی نمود که سیستم گرمایشی در چه ساعتی شروع به کار کرده و چه موقع خاموش شود.

 

۴-یکی دیگر از قابلیت های سیستم هوشمند سازی امکان اتصال آن به مرکز داده می باشد که به کمک آن می توان داده های مربوط به مصرف انرژی و دمای محیط را جمع آوری نمود و برای برنامه ریزی های اقتصادی مدیران از آن استفاده کرد. این مورد در پروژه ای بزرگ مانند بیمارستان ها، مدارس، فرودگاه های هوشمند، هتل ها و… بسیار حائز اهمیت می باشد.

 

۵- عیب یابی موتورخانه هوشمند بسیار ساده و به صورت اتوماتیک انجام می شود. در هنگام نصب این سیستم با قرار دادن سنسورهایی در مکان های مختلف می توان در صورت بروز خطا در سیستم به صورت آنی از آن با خبر شد.

در صورت متصل بودن به مرکز داده و  مانیتورینگ خطا در زمان بروز، برای اپراتور ارسال می شود و در نتیجه با رفع آن در زمان حداقلی از اتلاف وقت جلوگیری می شود.

 

 

برای مشاهده و خرید سیستم کنترل هوشمند موتورخانه کلیک نمایید…

 


مطالب مشابه: